Login
Register
Sfatul Medicului

1. E un mit des auzit si comun conform caruia cainii pot vedea doar alb-negru, dar studiile au demonstrat ca acestia pot vedea culorile, dar nu la aceeasi intensitate si atat de vii precum oamenii. Ochii cainilor au doar doua celule fotoreceptoare cu prelungiri in forma de con pentru a detecta culorile, in timp ce ochiul uman are trei. Astfel cainii pot vedea culorile albastru si galben si nuantele acestora, dar nu pot distinge intre rosu si verde. Totodata cainii au vederea mult mai agera in timpul noptii comparativ cu cea a oamenilor.

2. Atunci cand un caine e agitat , de cele mai multe ori ne gandim ca e ceva in neregula cu el, desi e foarte posibil ca noi sa reprezentam o problema. Cercetarile desfasurate in cadrul spitalului Schillerhohe din Germania au descoperit ca prietenii nostri patrupezi au abilitatea incredibila de a recunoaste si percepe mirosul unor componente organice dintr-o anumita gama care arata ca organismul uman nu functioneaza optim. Astfel au realizat ca anumite boli precum diabetul, cancerul, epilepsia pot fi sesizate de caini.


3. Cainii sunt mult mai inteligenti decat ar fi dispusi sa creada majoritatea oamenilor, acestia avand inteligenta asemanatoare cu cea a unui copil in varsta de 2 ani , sustin cercetarile prezentate de Asociatia Americana de Psihologie. Nu in mod surprinzator, Border Collie e considerata a fi una dintre cele mai inteligente rase canine, cu exemplare capabile sa inteleaga pana la 200 de cuvinte. Celelalte rase din top 5 cele mai inteligente sunt: Poodle, Ciobanesc German, Golden Retriever si Doberman.

4. Desi amprenta labutelor cainilor arata destul de generic, amprenta nasului este la fel de unica precum cea a degetelor umane ! Combinatia de forme, cute si incretituri este atat de aparte incat poate fi folosita la indentificarea cainilor. Dar cum ne convingem camarazii patrupezi sa ne lase sa le manjim nasucul cu cerneala , fara sa ii facem sa stranute? :)

Ultimele anunturi adaugate...

George
Buna ziua, am si eu un catelus care nu vrea sa manance bea doar apa apoi varsa.Ce ii puteti recomanda?
Guest
0722520816
Desi ar trebui sa se numeasca Norocel, numele lui este Pascal.
A fost gasit in seara de Inviere, cu capul zdrobit de roata
unei masini.
Cu mult nor...
Guest
0740069713
Avem de vanzare zebre australiene (RON 20/ bucata) - pui dar si perechi tinere de un an. Rugam seriozitate.