1. E un mit des auzit si comun conform caruia cainii pot vedea doar alb-negru, dar studiile au demonstrat ca acestia pot vedea culorile, dar nu la aceeasi intensitate si atat de vii precum oamenii. Ochii cainilor au doar doua celule fotoreceptoare cu prelungiri in forma de con pentru a detecta culorile, in timp ce ochiul uman are trei. Astfel cainii pot vedea culorile albastru si galben si nuantele acestora, dar nu pot distinge intre rosu si verde. Totodata cainii au vederea mult mai agera in timpul noptii comparativ cu cea a oamenilor.
2. Atunci cand un caine e agitat , de cele mai multe ori ne gandim ca e ceva in neregula cu el, desi e foarte posibil ca noi sa reprezentam o problema. Cercetarile desfasurate in cadrul spitalului Schillerhohe din Germania au descoperit ca prietenii nostri patrupezi au abilitatea incredibila de a recunoaste si percepe mirosul unor componente organice dintr-o anumita gama care arata ca organismul uman nu functioneaza optim. Astfel au realizat ca anumite boli precum diabetul, cancerul, epilepsia pot fi sesizate de caini.
Pisica de aur Africana - este o pisica de marime medie care poate creste pana la 90 cm (35 inch) lungime si pana la 18 kg (40lb) greutate. In afara de duika si alte antilope mici, se crede ca partea principala din dieta unei pisici de aur o constituie rozatoarele, hidrele de copaci si pasarile.
Furnica - poate cara o povara de 10 ori mai grea decat greutatea propriului corp. Furnicile muncitoare traiesc de la un an la cinci ani; unele regine traiesc mai mult de 20 de ani. Cea mai mare colonie de furnici a fost gasita pe coasta Ishikari din Hokkaido: 306 milioane de furnici, cu 1.080.000 de regine in 45.000 de musuroaie legate intre ele pe o arie de 2,7 kilometri patrati (o mila patrata).
A fost gasit in seara de Inviere, cu capul zdrobit de roata
unei masini.
Cu mult nor...